فیبروآدنوما

فيبرآدنوماها توده هاي گرد، سفت و خوش خيمي هستند كه از رشد بيش از حد بافت غددي و به وجود می آیند. زنان در هر سنی ممکن است به فیبروآدنوما مبتلا شوند ولی  شايعترين سن، معمولاً سنين زير بيست تا سي سال است.

تشخیص و درمان:

فيبرآدنوما معمولاً بدون درد بوده و ممكن است با فشار دادن كمي جابجا شود. اين توده ها به تغييرات هورموني پاسخ ميدهند و در حاملگی افزایش سایز پیدا می کنند. فيبر آدنومابه ندرت بيش از يك يا دو سانتی متر  رشد کرده و معمولا در همين اندازه باقي می مانند.  عموما برا یتشخیص قطعی بهنر است بیمار سونوگرافی انجم دهد.اگر بیماری که دارای فیبرو آدنوما باشد زیر 30سال بوده و اندازه توده كمتر از 2 سانتيمتر باشدو بیمار  براي پيگيري و بررسي مداوم در دسترس باشد، جزء گروه پرخطر نباشدمی توان  بيمار را در فواصل 6 ماهه پيگيري كرد.

اگر ضایعه  فيبروآدنوم  در بررسی  های دوره ای  در حال بزرگتر شده باشد یا بیمار هر یک از پارامترهای بالا را نداشته باشد  بهتر است  توده از پستان خارج شود. وجود فيبرآدنوما در سينه يك خانم، احتمالابتلا به سرطان پستان را در آن شخص افزايش نمی دهد، امّا درمان قطعي آن برداشتن به طريق جراحي است.

توجه داشته باشید که:

تود ه هاي خوش خيم ديگري هم در پستان وجود دارد كه از نظر پاتولوژي با فيبروآدنوم متفاوت است، لذا وجود هر توده در پستان، در هر سني نياز به مراجعه به پزشك و بررسي دارد.

تغییرات فیبروکیستیک

تغییرات فیبروکیستیک پستان علایم و نشانه هایی شامل  درد و افزایش حجم پستان به صورت دو طرفه می باشند که با نزدیک شدن به قائدگی تشدید می شوند و پس از خونریزی کاهش می یابند.این مورد معمولا  در زنان بین 30 تا 50  مشاهده می گردد و بیماران در معاینه توده واضحی ندارند.درمان شامل تغییر سبک زندگی،کاهش استرس و رژِیم غذایی سالم می باشد.در صورتی که دردبیش از حد تحمل بیمار باشد استفاده از مسکن هایی نظیر استامینوفن  و ایبوپروفن توصیه می گردد.پوشیدن سینه بند مناسب نیز به کاهش علایم آزار دهنده کمک خواهد کرد.